Hästsläp & Hästtransporter

Hästsläp och hästtransporter

Transportera din häst säkert med fordon från Forzab och Humbaur. Vi har hästsläp och hästtransporter från olika varumärken för se till att våra kunder är nöjda. 

Körkortsbehörigheter för hästsläp & hästtransport

Det räcker inte alltid med B-behörighet för att dra en hästtransport, och stoppas man med fel behörighet gör man sig skyldig till olovlig körning. Detta kan gälla oavsett om hästtransporten är lastad eller ej. Därför är det viktigt att kontrollera noggrant innan man ger sig ut på vägarna. 
Har du transportbehov som innebär tunga transporter? Genom att uppgradera ditt körkort till ”utökad B behörighet” kan detta klara dina behov. Läs mer om detta på Transportstyrelsen.se 

Lastvikter för Hästsläp & Hästtransporter

Att transportera tunga djur kräver mycket av både hästtransporten/hästsläpet och bilen. Dragfordonets kapacitet och vikt bestämmer hur tungt släp man får dra. Det är därför viktigt att noggrant kontrollera dragfordonets dragvikt och släpets bruttovikt (vikt inklusive last) innan man transporterar djur. 

Vi kan hjälpa dig att reda ut vilken hästtransport och körkort som är kompatibelt för din bil och din häst.

Forzab byggs för att klara svenskt klimat

Forzab är en svensk kvalitetsvagn men lång historia. I många år har Forzab (tidigare Boj) varit det självklara valet för hästägare som vill ha ett släp som håller standarden i många år samtidigt som hästarna åker förstklassigt.

Allt du behöver veta för att köpa Hästtransport.
Att välja transport kan vara svårt. Därför kan vi tipsa om att läsa ryttaren.se's guide i ämnet. Klicka på länken för läsa mer!

Väl utvalda funktioner

Trailers som är utmärkt utrustade när de lämnar fabriken. Alla funktioner är tekniskt genomtänkta och konstruerade för ansträngande vardagsbruk.